Doktoru ve öğretmeni döven 3 kişiye hapis cezası

  • 12 Åžubat 2020
  • 303 kez görüntülendi.
Doktoru ve öğretmeni döven 3 kişiye hapis cezası

Ä°zmir’in Bornova ilçesinde Yunus Emre Aile SaÄŸlık Merkezi’nde hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söyleyen doktor Nuri Ersoy YoÄŸurtçuoÄŸlu ile onu korumak isteyen öğretmen Ali Türk’ün darbedilmesiyle ilgili görülen davada karar çıktı. Sanıklardan MürÅŸit Yılmaz 7 yıl 2 ay, Mehmet Yılmaz 3 yıl 3 ay ve Muharrem Yılmaz da 2 yıl hapis cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve cezanın adli para cezasına çevrilmesine yer olmadığına karar verdi.

Olay, geçen sene 29 Mart Cuma günü saat 16.00 sıralarında Yunus Emre Aile SaÄŸlığı Merkezi’nde meydana geldi. Dr. Nuri Ersoy YoÄŸurtçuoÄŸlu’na baÅŸvuran Güler Yılmaz, hasta olduÄŸunu söylediÄŸi eÅŸi için ilaç yazdırmak istedi. Dr. YoÄŸurtçuoÄŸlu, hastayı görmeden ilaç yazmasının hukuken mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine kadın hakaretler yaÄŸdırarak odadan çıktı. Bir süre sonra saÄŸlık merkezine gelen Güler Yılmaz’ın eÅŸi MürÅŸit Yılmaz

, doktora saldırıp vurmaya başladı. Olaya yanındaki amcasının oğlu Muharrem Yılmaz da karıştı.

SaÄŸlık merkezindekiler ile çevredeki lokanta ile eczanede çalışanlar olaya müdahale ederek iki kuzeni sakinleÅŸtirdi. Bir süre sonra kuzenlerin akrabası olan 4 kiÅŸilik grup, kamyonetle saÄŸlık merkezine geldi. Grubun gelmesiyle birlikte MürÅŸit ve Muharrem Yılmaz tekrar YoÄŸurtçuoÄŸlu’na ve esnafa saldırdı. Dr. YoÄŸurtçuoÄŸlu’nun burnu kırılırken, bu sırada Dr. Elif ÇaÄŸlayan’ın yanında bulunan eÅŸi sosyal bilgiler öğretmeni Ali Türk’ün de kafatasında zedelenme meydana geldi.

Dr. Nuri Ersoy YoÄŸurtçuoÄŸlu ve öğretmen Ali Türk’ün ÅŸikayeti üzerine soruÅŸturma baÅŸlatan polis, MürÅŸit, Muharrem, Mehmet ve Müslüm Yılmaz’ı gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüpheliler, buradaki iÅŸlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede savcılık tarafından serbest bırakıldı. İzmir İl SaÄŸlık Müdürlüğü’nün de MürÅŸit Yılmaz ve diÄŸer 3 kiÅŸi hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından tekrar gözaltına alınan şüphelilerden Müslüm Yılmaz hariç 3’ü 2 Nisan’da tutuklandı.

Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ä°zmir 21’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Geçen sene 30 Mayıs’ta görülen ilk davada MürÅŸit Yılmaz, “Ben konuÅŸmak için doktorun yanına gittim. Ancak bana ters davrandı ve ‘ulan’lı cümleler kurdu. BoÄŸazıma yapıştı ve yumruk attı. YaÅŸanılanlardan ötürü çok üzgünüm ve piÅŸmanım” dedi.

27 Haziran’da görülen ikinci duruÅŸmada dinlenen tanıklardan Yunus Emre SaÄŸlık Merkezi’nde hemÅŸire olarak çalışan Elif M. ve Gizem Ö., MürÅŸit Yılmaz’ın elinde metal bir eÅŸya gördüklerini, ilk baÅŸta bununla saldırmaya çalıştığını, ancak vurmayı baÅŸarıp baÅŸaramadığını görmediklerini söyledi. Daha sonra söz alan MürÅŸit Yılmaz da elinde anahtar olduÄŸunu, ancak anahtarla vurmadığını belirtti. Tanıkların dinlenmesinin ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık MürÅŸit Yılmaz’ın tahliyesine karar vererek, duruÅŸmayı erteledi.

SANIKLARA CEZA YAÄžDI

Davanın görülen son duruÅŸmasında ise sanıklardan MürÅŸit Yılmaz, hem Dr. YoÄŸurtçuoÄŸlu’na hem de Ali Türk’e yönelik iÅŸlediÄŸi suçlardan toplamda 7 yıl 2 ay, Mehmet Yılmaz toplamda 3 yıl 3 ay, Muharrem Yılmaz da 2 yıl hapis cezası aldı. Hakim sanıkların duruÅŸmalar sırasındaki davranışlarını ve olayın iÅŸleniÅŸ ÅŸeklini göz önünde bulundurarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve cezanın adli para cezasına çevrilmesine yer olmadığına karar verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ