Son dakika! Ceren Damar davasında istenen ceza belli oldu

  • 29 Kasım 2019
  • 283 kez görüntülendi.
Son dakika! Ceren Damar davasında istenen ceza belli oldu

ÇANKAYA Ãœniversitesi Hukuk Fakültesi AraÅŸtırma Görevlisi Ceren Damar Åženel’i (27), kopya çekerken yakaladığı için öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Hasan Ä°smail Hikmet için savcı, ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve 8 yıla kadar hapis cezası talep etti.

AraÅŸtırma Görevlisi Ceren Damar Åženel, 2 Ocak 2019 tarihinde üniversite yerleÅŸkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan Ä°smail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından tutuklanan Hasan Ä°smail Hikmet hakkında, ‘tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan dava açıldı.

2’NCÄ° DURUÅžMA

Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2’nci duruÅŸmasına, tutuklu sanık Hasan Ä°smail Hikmet, takım elbiseli ve traÅŸ olmuÅŸ ÅŸeklide katıldı. DuruÅŸmada, Ceren Damar’ın babası Mustafa, annesi Feyza, kız kardeÅŸi Selin, meslektaÅŸları, öğrencileri ve kadın örgütü temsilcileri de hazır bulundu. DuruÅŸmaya gösterilen yoÄŸun ilgi nedeniyle salon önünde izdiham yaÅŸandı. Bu nedenle dışarıda kalanlar ile polis arasında zaman zaman tartışmalar yaÅŸandı.

EŞİNDEN PROVAKASYON UYARISI

DuruÅŸma baÅŸlamadan önce Ceren Damar Åženel’in eÅŸi Levent Åženel, sanık tarafının duruÅŸmanın kapalı görülmesi için baÅŸvuru yaptığını anımsatarak, “ArkadaÅŸlar, duruÅŸmanın kapalı yapılması için provokasyon, ağır tahrik yapılabilir. Hiçbir ÅŸekilde katile, ailesine, avukatına ve onun ekibine hakaret etmeyin. Aranızda duruÅŸmaya provokasyon amaçlı yerleÅŸtirilmiÅŸ olanlar olabilir. Onlara tevessül etmeyin

, o kiÅŸileri emniyet güçlerine bildirin” uyarısında bulundu. DuruÅŸmada, çoÄŸunluÄŸu kadın dernekleri, bazı vakıf ve sivil toplum kuruÅŸları katılma talebinde bulundu. Mahkeme, suçtan doÄŸrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle katılma taleplerini reddetti.

KOVUÅžTURMANIN GENÄ°ÅžLETÄ°LMESÄ° TALEBÄ°NE RED

Mahkeme BaÅŸkanı Hasan Åžatır, saÄŸlık sorunları nedeniyle duruÅŸmaya katılamadığını mahkemeye bildirdiÄŸini söylediÄŸi sanık avukatı Vahit Bıçak’ın, kovuÅŸturmanın geniÅŸletilmesi ve adil yargılama koÅŸullarının oluÅŸturmasını talep ettiÄŸi dilekçesini okudu. Ceren Damar ailesinin avukatı Çetin Arslan, bu taleplerin kötü niyetli bir ÅŸekilde duruÅŸmayı uzatmaya yönelik olduÄŸunu belirterek, tüm taleplerinin reddedilmesini istedi. Baba Mustafa Damar ise “Burada herkes adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Maalesef birinci duruÅŸmadan sonra kızıma bir dizi iftira atıldı. Bu, savunma hakkı arkasına gizlenerek yapıldı. YaÅŸadığımız acı yetmiyormuÅŸ gibi bunlarla uÄŸraÅŸmak zorunda kaldık. Åžimdi de duruÅŸmayı uzatmaya çalışıyorlar. Bizimle, mahkemeyle, hukukla dalga geçiyorlar. Beklentimiz bir an önce bu katile hakkettiÄŸi cezayı vermenizdir” dedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatının taleplerini reddetti.

SAVCI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Sanık Hikmet’in, avukatı hasta olduÄŸu için savunma yapmayacağını söylemesi ardından, Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında; sanığın 2 Ocak 2019 tarihinde  sınavda 5 adet ÅŸeffaf tükenmez kalem içerisine koyduÄŸu notlarla kopya çekmeye çalışırken Ceren Damar tarafından yakalandığını, tutanak tutulmasının ardından fakülteden ayrılarak evine gittiÄŸi, emekli polis olan babasına ait yarı otomatik silahı ve bıçağı alarak okula döndüğünü belirtti. Sanığın, odasında önce iki el ateÅŸ ettiÄŸi Ceren Damar’a, sonra bıçakla saldırıp, yere düşmesine raÄŸmen bıçaklamaya devam ettiÄŸine dikkat çekildi. Mütalaada, toplam 2 silah ve 17 bıçak yarası ile canavarca ve eziyet çektirerek kamu görevini yerine getiren kiÅŸiyi öldürdüğüne iÅŸaret edilen sanığın, TCK’nın 82’nci maddesindeki ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek, kiÅŸiyi yerine getirdiÄŸi kamu görevi nedeniyle öldürmek’ suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet, ‘silahla tehdit’ ve ‘ateÅŸli silahlar yasasına muhalefet’ suçlarından 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

TANIK: ARALARINDA İLİŞKİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Mütalaanın ardından Damar ailesinin  avukatlarının talebi üzerine tanık olarak dinlenen sanık Hikmet’in arkadaşı E.Åž., “Sanıkla Ceren Hoca’nın odasına birlikte bir kaç kez gittik. Sanıkla Ceren Hoca arasında öğrenci öğretmen iliÅŸkisi dışında bir ÅŸey sezmedim. BahsettiÄŸi gibi bir iliÅŸkileri olsaydı beni çağırmazdı. Bir keresinde odasından çıktığımızda, ‘Sana da gıcık gidiyor mu, sana da ters davranıyor mu?’ diye sordu. Gördüklerim kadarıyla sanıkla Ceren Hoca arasında bir iliÅŸki olduÄŸunu düşünmüyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ardından duruşmayı erteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ