17 yaşındaki ‘HanımaÄŸa’ boÄŸaları güreÅŸe hazırlıyor

  • 13 Mart 2020
  • 403 kez görüntülendi.
17 yaşındaki ‘HanımaÄŸa’ boÄŸaları güreÅŸe hazırlıyor

MuÄŸla’da yaÅŸayan 17 yaşındaki Aleyna Tütüncü, 7 yaşından bu yana ilgilendiÄŸi ve ağırlığı tonlarla ifade edilen boÄŸaları yetiÅŸtirerek güreÅŸlere hazırlıyor.

Çiftçi bir ailenin çocuÄŸu olan ve “HanımaÄŸa” olarak anılan 17 yaşındaki Aleyna Tütüncü, AA muhabirine, yıllardır birebir ilgilendiÄŸi ve en büyük hobisi olarak tanımladığı boÄŸalarla ilgili iÅŸini anlattı. Tütüncü, ailesinin hayvancılık ve besicilikle uÄŸraÅŸtığını, ‘HanımaÄŸa’ diye anılan babaannesi Fazilet Tütüncü’nün izinden gittiÄŸini söyledi.

BoÄŸa yetiÅŸtiriciliÄŸine çok küçük yaÅŸlarda baÅŸladığını belirten Tütüncü, “MuÄŸla Gazi Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim. 17 yaşındayım. Ä°lk sahaya çıktığımda 7 yaşındaydım. Kendimi bildim bileli boÄŸa yetiÅŸtiriyorum ve babaannemle birlikte boÄŸa güreÅŸtiriyorum. Babaannem Türkiye’nin ilk kadın boÄŸa güreşçilerinden biri. Ondan gelen bir merakım var.” dedi. Hayvanlarla iletiÅŸim kurmaya ve onları sevmeye kendisini adadığını ifade eden Tütüncü, bundan büyük mutluluk duyduÄŸunu dile getirdi.

“Arenada mutlu oluyorum”

Tütüncü, boÄŸalarla çok özel bir bağı olduÄŸuna dikkati çekerek, şöyle konuÅŸtu: “Yeri geliyor sanki bebeÄŸim gibi, yeri geliyor sanki sevgilim gibi oluyor. Bu baÄŸ çok güçlü. Her sabah sıcacık yatağımdan kalkıp soÄŸukta

, çamurda onu beslemek için geliyorum. Arenada bu emeklerimin karşılığını alınca çok mutlu oluyorum. Bu mutluluÄŸu anlatmam mümkün deÄŸil. BoÄŸa güreÅŸlerinde çoÄŸu zaman ayaklarımı hissetmiyorum, nefesim kesiliyor, sanki uçuyorum. Bir yandan insanların alkış sesleri. 1300 kiloluk bir boÄŸa ve Aleyna yürüyor, koÅŸturuyor, duygularım o kadar tarifsiz ki. Ben bu yola çıktım ve buradan vermek istediÄŸim en önemli mesaj, ‘Kadınlar rujlarını sürüp çizmelerini de giyerek bu iÅŸi yapabilirler’. Biz kadınlar olarak her platformda, her ÅŸekilde mücadele edebiliriz.”

“Toprakla uÄŸraÅŸmak erdem kazandırıyor”

15’inci Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda (AGROEXPO), Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den “Türkiye Genç YetiÅŸtiriciler” temsilcisi olarak ödül aldığını anımsatan Tütüncü, bundan dolayı gurur duyduÄŸunu söyledi.

Tütüncü, sosyal medyada da kendisini çok ciddi ÅŸekilde destekleyen takipçileri olduÄŸunu belirterek, ÅŸunları kaydetti: “Benim ÅŸu an bu ÅŸekilde olmamın sebebi de geleneksel bir babaannenin ve modern bir annenin kızı olmam. Ä°kisinin tam ortasında yetiÅŸtirildim. Daha önce bir takipçim bana, ‘Aleyna Hanım, ben besiciyim ama bu nedenle köyümde kimse bana kız vermiyor, iÅŸimden dolayı kimse benimle evlenmek istemiyor.’ dedi. Ben bu mesajı alınca çok üzüldüm ve çok kırıldım. Buradan ÅŸunu söylemek istiyorum, insanlar besicilik yapabilir ama bunun kötü bir ÅŸey olmadığını, bilakis hayvan sevmenin, toprakla uÄŸraÅŸmanın insana erdem ve hoÅŸgörü kazandırdığını belirtmek isterim.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ