SON DAKİKA ! Koronavirüsün çözümü Türkiye’den çıkabilir

  • 23 Şubat 2020
  • 325 kez görüntülendi.
SON DAKİKA ! Koronavirüsün çözümü Türkiye’den çıkabilir
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı buraya.jpg

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüste son dakika haberleri gelmeye devam ediyor… Japonya’daki karantina altındaki gemiden kötü haber geldi. İran’da ölü sayısının 8’e çıkmasının ardından birçok ülke sınır kapılarını kapattı. Türkiye, İran’a karşı alınan önlemleri açıkladı. Avrupa’nın göbeğinde vaka sayısında korkunç artış! Güney Kore’de alarm seviyesi en üst seviyeye çıkartıldı. Dünyayı heyecanlandıran haber Kıbrıs Türkü Prof. Dr. İbrahim Benter geldi: “Koronavirüse karşı çözümün Türkiye’den çıkması mümkün.” Çin Devlet Başkanı Şi’den korkutan açıklama: Hala acımasız ve karmaşık

SON RAKAMLAR

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 salgınında toplam 2 bin 466 kişi yaşamını yitirdi.

Salgında Çin ana karasında 2 bin 346, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 2 kişi hayatını kaybetti, virüs bulaşan kişi sayısı dünya genelinde 78 bini geçti. Virüste taburcu olanların sayısı ise 23 bin 386’ya yükseldi

Çin ana karasında 76 bin 936, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 74 ve Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan’da da 28 kişide Kovid-19 tespit edildi.

Kovid-19 sıçradığı diğer ülkelerde de can kayıplarına neden oldu. İran’da 8, Japonya’da 3, Güney Kore’de 6, İtalya’da 2, Tayvan, Filipinler ve Fransa birer kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

TÜRKİYE’DEN MADDE MADDE KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla 81 ildeki valilikler, il emniyet müdürlükleri, il jandarma komutanlıkları, il göç müdürlükleri ile hudut sınır kapılarına “hudut kapılarında alınması gereken tedbirler” ile ilgili genelge gönderildi.

Buna göre, İran ile Türkiye arasında kara ve demir yolu geçişlerine imkan veren Ağrı/Gürbulak, Van/Kapıköy, Hakkari/Esendere, Iğdır/Dilucu kara hudut kapıları ile Van/Kapıköy demir yolu hudut kapısı geçici süreyle giriş-çıkışlara kapatıldı.

Bu kapsamda İran ile kara hudut kapılarından 17.00 itibarıyla İranlıların ve diğer yabancıların yurda girişine izin verilmiyor.  İran üzerinden hava yoluyla doğrudan Türkiye’ye gelen İranlılar ve yabancı ülke vatandaşları, havalimanı sınır kapılarından saat 20.00 itibarıyla yurda alınmayacak.

TÜRKİYE’DEN İRAN’A GİTMEK İSTEYENLER İÇİN KISITLAMA BULUNMUYOR

Türkiye’deki uluslararası havalimanlarına gelen vatandaşlar ve yabancı uyruklu yolcuların son 15 günde Çin ve İran’a seyahat gerçekleştirip gerçekleştirmedikleri kontrol edilecek.
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 5e52a7c5c9de3d1a54e0e70b

Pasaport çipi incelemesiyle anılan ülkelere seyahat yaptıkları tespit edilenler sınır kapılarında oluşturulan kontrol noktalarında muayene ettirilecek, sağlık birimlerinin vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacak. Türkiye’den İran’a gitmek isteyen İran vatandaşlarına ilişkin ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

İran’dan Türkiye’ye gelen Türk vatandaşları

https://antibiotika-online.com/zithromax-rezeptfrei.html

, oluşturulacak kontrol/muayene alanlarında tek tek muayene edilecek, Sağlık Bakanlığınca belirlenen/belirlenecek usul ve esaslara göre işlemleri yapılacak.Sınır kapılarındaki yolcularda tespit edilen semptomlar veya riskler her düzeydeki sorumlular tarafından sürekli takip edilerek, şüpheli her vakada Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bilgilendirilerek, Sağlık Bakanlığının direktifleri doğrultusunda hareket edilecek.

UMUT VEREN HABER KKTC’DEN GELDİ

ABD’de tıp eğitimi alan ve bu alanda 34 yıl araştırmalar yapan Kıbrıs Türkü Prof. Dr. İbrahim Benter, ürettiği “ACE2/Angiotensin-(1-7)” isimli sistemle Çin’de başlayan ve kısa sürede tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) önüne geçebileceğini söyledi.

KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Benter, tıp eğitimini aldığı ABD ve Avrupa’da yaklaşık 34 yıl bu alanda araştırmalar yaptı. Benter, kalp ve damar problemlerinin tedavisine ilişkin yaptığı eğitim ve araştırmaları dolayısıyla birçok ödüle layık görüldü

“KORONAVİRÜSE KARŞI ÇÖZÜMÜN TÜRKİYE’DEN ÇIKMASI MÜMKÜN”

Benter, bazı çalışmaların yapıldığını ve kısa sürede bunların daha da netleşeceğini kaydederek “Bence, koronavirüse karşı çözümün Türkiye’den çıkması mümkün.” dedi. ABD, Avrupa, Asya ve Türkiye’deki uzmanların tecrübesinden faydalanılması gerektiğini belirten Benter, “Türkiye burada öncülük yapabilir, hızlıca bir konferans düzenlenebilir ve uzmanlar çağrılabilir. Bir strateji geliştirilerek hızla bir çalışma başlatılabilir.” diye konuştu.

Benter, gelişmiş laboratuvarlarda yapılacak çalışmalarla kısa zamanda çözümler üretilebileceğine dikkati çekerek “Allah’ın yardımıyla tecrübeler bir araya gelirse yapılamayacak bir iş yoktur.” dedi.  Aylar öncesinde bu konuya dikkat çektiklerini ifade eden Benter, Dünya Sağlık Örgütünü gerekli açıklamayı yapmadığı ve insanları böylesine ciddi bir konuda yeterince bilinçlendirmediği hususunda eleştirdi.

Benter, gelişmiş laboratuvarlarda yapılacak çalışmalarla kısa zamanda çözümler üretilebileceğine dikkati çekerek “Allah’ın yardımıyla tecrübeler bir araya gelirse yapılamayacak bir iş yoktur.” dedi.  Aylar öncesinde bu konuya dikkat çektiklerini ifade eden Benter, Dünya Sağlık Örgütünü gerekli açıklamayı yapmadığı ve insanları böylesine ciddi bir konuda yeterince bilinçlendirmediği hususunda eleştirdi.

Nobel ödüllü Profesör Sir John Vane ve Profesör Sir Martin Evans’la çalışmalar yürüten Benter, eğitim ve araştırma konularında birçok ödül aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ