Eski eşinin serbest kalmasından korkuyor

  • 16 Ocak 2020
  • 283 kez görüntülendi.
Eski eşinin serbest kalmasından korkuyor

Mersin’de 6 yıl önce boşandığı eşinden şiddet görmeye devam eden Hatun Koç, uğradığı son saldırıdan sonra sağ bacağını kullanamaz hale geldi. Tutuklanan eski eşinin yargılanma süreci başladı. Hala korku dolu günler geçiren Koç, “Sonum Emine Bulut gibi olsun istemiyorum” diyor. Saldırganın serbest bırakılmamasını istiyor.

Ailesiyle yaşamak, yaşlanmak, nefes almaya devam edebilmek için haykırıyor. Sonu, diğer şiddet mağduru kadınlar gibi olmasın diye adalete sesleniyor.

28 yaşındaki Hatun Koç, 2013 yılında Özkan Yarbi ile evlendi. Çiftin bir kız çocukları oldu. Fakat Hatun Koç

, sürekli şiddet gördüğü için eşinden bir yıl sonra boşandı. Kızıyla birlikte ailesinin yanına yerleşti. Ama eski eşinden kurtulamadı.

Koç, 27 Mayıs’ta kızı için eski eşiyle buluştu. Özgür Yarbi, arabaya bindirdiği Koç’a yeniden barışmak istediğini söyledi. Olumsuz yanıt alınca yanında getirdiği pompalı tüfekle savunmasız kadına 3 el ateş etti.

Hastaneye kaldırılan genç kadın günlerce tedavi gördü, sağ bacağını kullanamaz hale geldi. Eski eşi Özgür Yarbi ise tutuklandı.

Olayın ardından davanın ilk duruşması Mersin 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Koç’un avukatı sanığın ‘tasarlayarak insan öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı, önceki dosyaların incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Genç kadın ise eski eşinin serbest bırakılmamasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ