3 bebekle kayboldu

  • 04 Aralık 2019
  • 281 kez görüntülendi.
3 bebekle kayboldu

Geçen yıl genetiğini değiştirdiği ikizlerin doğduğunu duyuran Çinli doktor, ikizler ve yaz aylarında doğmuş olması gereken üçüncü bebekle kayıp. Şöhret peşinde koşmakla suçlanan doktorun ev hapsinde tutulduğu iddia ediliyor.

ÇİNLİ bilim insanı He Jianku (35) bundan bir yıl önce insan embriyosunu AIDS’e neden olan HIV’e karşı dirençli olması için değiştirdiğini, genetiği oynanmış ikizlerin sağlıklı şekilde doğduğunu, ayrıca bir gebelik daha olduğunu açıkladı. Doktor He’nin çalıştığı Southern Bilim ve Teknoloji Üniversitesi deneyden haberdar olmadıklarını, doktorun işine son verdiklerini bildirdi. Hükümet de He’nin laboratuvar kayıtlarına el koydu. Çinli soruşturmacıların hazırladığı bir raporda, ikizler ve ağustos ayında doğum yapmış olması gereken kadının devlet gözetiminde olduğu bilgisi yer aldı.

He Jiankui

doxycyclin 100 kaufen

, sahte etik raporuyla, erkek AIDS hastası, kadın sağlıklı olacak şekilde seçilmiş sekiz çift üzerinde deneyler yapmış ve iki gönüllü hamile kalmıştı. Dr. He’nin çiftleri ‘aşı geliştirme projesi’ diye yanılttığı ortaya çıkmıştı. HIV’in taşınmasını sağlayan CCR5 genini sildiğini iddia eden doktor, buna dair kanıt ise sunmamıştı. Araştırma amaçlı gen müdahalesine izin veriliyor, embriyoların üreme amaçlı kullanılması ise yasak.

Bu arada ABD’de yapılan çalışmalar, ikizlerin beyinlerinin daha iyi olacak şekilde değişmiş olabileceğini ortaya koydu. Fakat bunun bir bedeli var: CCR5 gen eksikliği olanların 76 yaşından önce ölme olasılığı yüzde 21 daha yüksek. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ