Ar-Ge birimleri kadınlarla güçleniyor

  • 29 Kasım 2019
  • 292 kez görüntülendi.
Ar-Ge birimleri kadınlarla güçleniyor

Özel sektör, kamu ve yükseköğretim kurumlarının Ar-Ge birimlerinde istihdam edilen kadınların sayısı son 5 yılda yüzde 55,9 artış gösterdi. Ar-Ge birimlerinde çalışan kadınların yüzde 49’u özel sektörde istihdam edilirken, yüzde 45’i yükseköğretim kurumlarında, yüzde 5,9’u da kamuda görev aldı.

Özel sektör

Köp propecia Receptfritt

, kamu ve yükseköğretim kurumlarında istihdam edilen kadın araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) personeli sayısı son 5 yılda yüzde 55,9 artarak geçen yıl sonu itibarıyla 54 bin 308’e ulaştı. Türkiye’de Ar-Ge faaliyetlerine yönelik harcamalar artarken, bu alanda çalışan personel sayısı da son yıllarda artış gösterdi.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, tam zaman eşdeğeri cinsinden özel sektör, kamu ve yükseköğretim kurumlarında çalışan Ar-Ge personeli sayısı 2014-2018 yıllarında yüzde 49,1 artışla 172 bin 119’a yükseldi. Türkiye’de kadın istihdamının artırılması amacıyla hayata geçirilen çalışmalar sayesinde Ar-Ge alanında istihdam edilen kadın personel sayısı da arttı.

EN ÇOK KADIN AR-GE PERSONELİ ÖZEL SEKTÖRDE

Özel sektör, kamu ve yükseköğretim kurumlarının Ar-Ge birimlerinde istihdam edilen kadınların sayısı son 5 yılda yüzde 55,9 artarak geçen yıl sonu itibarıyla 54 bin 308’e çıktı. Bu sayı 2014’te 34 bin 826 seviyesindeydi. Bu alanda istihdam edilen kadınların sayısı, geçen yıl toplam Ar-Ge personeli sayısının yüzde 31,6’sını oluşturdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ