Modayı yeni baştan yazan kadın: Coco Chanel

  • 16 Ekim 2019
  • 330 kez görüntülendi.
Modayı yeni baştan yazan kadın: Coco Chanel

Adı dillere pelesenk olan, simsiyah vakur duruşuyla her erkeğin gözdesi, moda dünyasının geçmez fırtınası… Ne zaman stil, moda akımları ve tarz konuları açılsa önce onun adı geçer. Evet o isim Coco Chanel.

Efsanesi Chanel markasının kurucusu, dünyada kadın moda giyim endüstrisine en büyük etkiyi bırakmış tasarımcı Coco Chanel. Vizyonu ve her sözüyle gerçek bir ikon.

BELİRSİZ BİR DOĞUM YERİ

Tam adı Gabrielle Bonheur Chanel olan Coco Chanel hayatının önemli bir döneminde sürekli kullandığı ilaçlar dolayısıyla hayatı ve kendi ile ilgili zaman zaman yalanlar söyleyebiliyordu. Bu yüzden doğum yeri konusunda bazı tereddütler mevcut olsa da en yaygın inanış annesinin çalıştığı Fransa’da Loire Vadisi’nde bir hastanede 19 Ağustos 1883’de doğduğu yönündedir. Babası Albert Chanel iş kıyafetleri satan bir sokak satıcısı olan Coco’nun annesinin adı Eugenie’ydi.

DÜNYANIN EN ETKİLİ 100 İNSANI

Time dergisinin açıkladığı 21. yüzyılın en etkili 100 ismi listesine girmeyi başaran efsanevi tasarımcı Gabrielle Bonheur Chanel , boş zamanlarında kabare şarkısı söylemekten büyük keyif alırdı. Coco takma adınıda yine bir kabarede ‘Co Co Ric Ko’ şarkısını seslendirirken seyicinin ona ‘Coco’ olarak seslenmesiyle aldı. Sahne kariyeri pek de parlak olmayan Chanel oysa bu yolda oldukça çabalamıştı.

UNUTULMAZ PARFÜM: NO 5

Chanel’in ikonik kokusu No 5 yıllardır parfüm severlerin koleksiyonlarının baş tacı. İlhamını 1913’de kendisine oldukça geniş maddi imkanlar sağlayan Arthur Capel sayesinde Deauville’de açtığı bir butikten alan koku, spor tasarım satışları yapan o zamanın genç yeteneği Chanel’in de baş tacıydı.

EFSANELEŞEN BİR GÖRÜŞ: SİYAH KÜÇÜK ELBİSE

Bir kadın siyah küçük elbise ile asla az şık ya da fazla şık olmaz mottosuna sahip Coco Chanel özellikle Breakfast at Tiffany’s filminde Audrey Hepburn’un giydiği Chanel siyah elbise ise tam anlamıyla bu görüşünü kanıtlamıştı. Her ortamda dikkat çeken ve asla az ya da fazla şık olmayan Tiffany, bu elbise ile yıldız gibi parlıyordu.

GÖNÜL İŞLERİNDE BAHTSIZ BİR KADIN

Coco, Arthur Edward Boy Capel isimli bir kaptan ile ilişki yaşadı. Başka insanlarla da ilişkisi olan Kaptan hiçbir zaman Chanel’den tam anlamıyla ayrılamadı. Capel’in bir trafik kazasında ölümünden sonra adeta parçalanan genç kadın yakınlarına ‘Onun ölümü benim için korkunç bir darbe oldu. Capel’i kaybetmekle, ben her şeyimi kaybettim.’ demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ