Bu besin günlük vitamin ihtiyacının tamamını karşılıyor! İşte mucizevi besin

  • 27 Eylül 2019
  • 301 kez görüntülendi.
Bu besin günlük vitamin ihtiyacının tamamını karşılıyor! İşte mucizevi besin

Trabzon hurması adıyla da bilinen cennet hurması hem vitamin hem de mineral deposu. Sağlığımız üzerinden faydaları saymakla bitmeyen cennet hurması domatese benzeyen görüntüsüyle dikkat çekiyor. Peki cennet hurması nedir? Cennet hurmasının vücudumuz üzerinde ne gibi faydaları vardır? Cennet hurmasının faydalarını Dr. Muammer Yıldız açıkladı…

VİTAMİN VE MİNERALLER AÇISINDAN OLDUKÇA ZENGİN BİR BESİN

Cennet hurmasının ana vatanı Çin ve Japonya’dır. Ülkemizde ise yoğun olarak Karadeniz bölgesinde yetişiyor. Karadeniz’in yanı sıra Hatay ve Adana’da da üretimi yapılıyor. Cennet hurması vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin. İçeriğinde A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri, karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, sodyum, selüloz, potasyum ve magnezyum barındırıyor.

CENNET HURMASININ FAYDALARI

Cennet hurması, mide sorunlarına iyi geliyor. Özellikle gastrit sorunu olanlara tavsiye ediliyor. Tam bir bağışıklık güçlendirici olarak anılıyor. Vücudu özellikle kış aylarında yaşanan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan koruyor. Mikroplarla savaşıyor.

YÜKSEK TANSİYON SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN BİREBİR.

Cennet hurması yüksek bir antioksidan kaynağıdır. Bu özelliği ile göz sağlığına da yarar sağlıyor. Yaşlılığa bağlı olarak meydana gelen göz hastalıklarına karşı koyuyor. Yüksek tansiyon sorunu yaşayanlar için de birebir. Cennet hurmasının tansiyonu ve kolesterolü düşürme özelliği bulunuyor.

YÜKSEK BİR LİF KAYNAĞI

Kansızlık tedavisinde kullanılıyor. Cennet hurması, bağırsak iltihaplanmalarını tedavi ediyor. Düzenli kullanıldığında ishali gideriyor. Yüksek bir lif kaynağı olan cennet hurmasının 100 gramında 3,6 oranında lif bulunuyor. Meyve, yüksek lif içeriği sayesinde kilo verme sürecini de kolaylaştırıyor.

Cennet hurması, önemli bir C vitamini deposudur. 100 gram cennet hurması, günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık % 13’lük kısmını karşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ